ZF 24

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la BVB: Antibiotice Iaşi, Banca Transilvania şi Nuclearelectrica, cea mai bună comunicare cu investitorii

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la BVB:...

Autor: Tibi Oprea

30.01.2020, 18:00 212

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), înfiinţată în toamna anului 2018, susţine că Antibiotice Iaşi, Banca Transilvania şi Nuclearelectrica, au cea mai bună relaţie cu investitorii de la bursa românească, fiind notate cu 10 puncte, punctajul maxim.

Următoarele locuri sunt ocupate de Alro Slatina, Bursa de Valori Bucureşti, Electrica, Fondul Proprietatea, cu note cuprinse între 9,5 puncte şi 8,5 puncte.

ARIR spune că a analizat 78 de companii de la BVB în baza unei metodologii care include 15 criterii şi că pe baza indicatorului Vektor, scorul mediu pentru toate aceste companii este 3,6.

Cele mai multe companii, respectiv 57, au îndeplinit criteriul 2, care se referă la disponibilitatea datelor de contact pentru echipa de Relaţia cu Investitorii, în timp ce 50 de companii dintre cele 78 analizate au îndeplinit criteriul 12, care se referă la furnizarea informaţiilor despre preţul acţiunilor în cadrul website-ului emitentului. Alte criterii au fost informaţii despre conducerea companiei şi politica de remunerare, oraganizarea conferinţelor telefonice dedicate rezultatelor financiare, existenţa prezentării pentru investitori, publicarea comunicatelor de presă, publicarea comunicatelor de presă aferente raportărilor financiare, furnizarea informaţiilor financiare în format excel, înregistrare conferinţe de prezentare a rezultatelor financiare,     publicarea informaţiilor despre preţul acţiunii, acoperirea de către analişti financiari, raportarea non-financiară.

Metodologia a fost elaborată de către membrii ARIR, analişti financiari, profesionişti IR, consultanţi şi profesori. Aceasta va fi revizuită anual în luna martie. Procesul de evaluare a fost revizuit în ianuarie de către Mazars.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO