ZF 24

Astaldi construieşte cu 28 mil. euro pasajul de la Piaţa Sudului, cel mai mare proiect de infrastructură urbană pe bani europeni

Astaldi construieşte cu 28 mil. euro pasajul de la...

Autor: Andrei Cîrchelan

09.05.2014, 00:07 3796

Construcţia pasajului subteran din zona Piaţa Sudului din Bucureşti, cel mai mare proiect de infrastructură urbană construit din fonduri europene în Capitală, va începe în perioada următoare, după ce primăria a semnat ieri contractul de construcţie a pasajului cu un consorţiu condus de italienii de la Astaldi pentru 127 mil. lei (28 mil. euro).

„Am început partea de organizare de şantier. (Pasajul – n.red.) trebuie finalizat în decembrie 2015“, a declarat primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul conferinţei de semnare a contractului cu consorţiul de firme Astaldi - Euroconstruct Trading 98 – RCV Global Group. 

Pasajul de la Piaţa Sudului, care va continua pasajul suprateran din zona calea Văcăreşti-Mihai Bravu, construit tot de italienii de la Astaldi, va fi finanţat în proporţie de 67% din fonduri europene, iar lucrările va trebui să fie finalizate în 18 luni. Dacă termenul de finalizare va fi depăşit, fondurile europene vor fi retrase, iar costurile vor trebui să fie acoperite de la bugetul local. „Lucrarea se va întinde pe 18 luni.

Orice întârziere după 2015 atrage după sine pierderea acelor fonduri, trecerea lor pe bugetul local. Asta înseamnă că trebuie să fim foarte mobilizaţi“, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, prezent la eveniment. Pasajul va avea o lungime totală de 356 de metri, în care 85 metri vor fi în subteran, 111 metri va fi lungimea rampei de ieşire către calea Văcăreşti, iar 160 metri va fi lungimea rampei către strada Niţu Vasile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO