ZF 24

Aston Martin Vulcan: 811 cai-putere în cea mai frumoasă înfăţişare

Aston Martin Vulcan: 811 cai-putere în cea mai frumoasă...

Autor: Andrei Ştirbu

26.02.2015, 09:48 1243

Acum mai bine de cinci ani, privind pentru prima dată elitistul One-77, ne-am zis că ceva mai frumos nu vom mai vedea vreodată de la Aston Martin - pentru simplul motiv că nu puteam concepe forme care să stârnească emoţii mai puternice. Acum, uitându-ne pentru prima dată la Vulcan, încă ne menţinem părerea. Vulcan nu este aici pentru a-ţi alina privirea, ci pentru a-ţi induce teamă. Şi reuşeşte. 

Conceput exclusiv pentru circuit, Vulcan se adresează celor care sunt dispuşi să plătească fără număr pentru monstrul conceput în Gaydon (nu, serios acum, chiar nu se ştie ce număr este aflişat pe eticheta de preţ) într-o serie limitată de 24 de exemplare. 

Ceea ce vor primi este fix ceea ce vezi în poze. Şi, îţi vine să crezi sau nu, ceea ce nu vezi este şi mai intimidant: un V12 aspirat, de 7,0 litri, cu 800-şi-ceva de cai-putere (Aston spune „800+ bhp”) care-şi trimite către puntea spate puterea prin intermediul unei cutii secvenţiale cu şase trepte, putere pe care puntea o manageriază eficient prin intermediul unui diferenţial cu alunecare limitată. 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO