ZF 24

Atenţie la logodnă: de la 1 octombrie puteţi plăti daune dacă vă răzgândiţi

Atenţie la logodnă: de la 1 octombrie puteţi plăti daune dacă vă răzgândiţi

Autor: Cristi Moga

28.09.2011, 11:51 3662

Noul Cod Civil care va intra în vgoare de la 1 octombrie, prevede sancţiuni şi în cazul ruperii intempestive şi unilaterale a logodnei, care poate duce la plata de daune, spune avocatul Cătălin Oroviceanu, senior associate în cadrul firmei Clifford Chance Badea.

"Atenţie la logodnă, deoarece dacă este realizată cu 2-3 martori care pot depune mărturie la tribunal, se poate determina plata de daune în cazul ruperii unilaterale a acesteia", a precizat Oroviceanu. El a subliniat şi aspectele privind respectarea vieţii private şi consideră că în următorii ani ziarele ar putea fi acţionate în judecată în cazurile de violare a intimităţii.

"Cred că la un moment dat vom vedea acţiuni în daune împotriva tabloidelor", a mai spus Oroviceanu.

Un alt element de noutate în textul noului Cod Civil este legat de interpretarea precontractelor care ar putea fi considerate în justiţie drept contracte. Aceseasta este o "sabie cu două tăişuri", deoarece în urma unui "head of terms" ai putea să nu mai negociezi termenii finali în funcţie de cum este redactat acest document, a mai punctat avocatul de la Clifford Chance Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO