ZF 24

Aţi primit un astfel de e-mail? Avertismentul ANAF despre noi tentative de fraudă. Cum să vă feriţi

Aţi primit un astfel de e-mail? Avertismentul ANAF...

Autor: Marius Oncu

14.09.2015, 14:00 7968

"Direcţia Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing) şi recomandă tuturor reprezentanţilor operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidenţiale primită de la adrese de email cu origine îndoielnică, precum cele anexate. Precizăm că inspectorii antifraudă pot accesa aceste informaţii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă inopinat", potrivit instituţiei.

DGAF prezintă o astfel de tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net.

Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore şi să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar şi cărţile de identitate ale asociaţilor.

"Prin acest mesaj, ANAF va anunţă că au început verificările societăţilor din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentaţiei societăţii la adresa de email specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa: anaf.antifrauda@yandex.com În caz contrar se va aplica art.4 din Lege nr 241/2005", se arată în mesajul de tip phishing.

Yandex este o companie de IT din Rusia, care operează cel mai mare motor de căutare din această ţară şi dezvoltă un număr de servicii şi produse pe Internet, inclusiv un serviciu de email.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO