ZF 24

Auchan a deschis astăzi primul magazin de proximitate într-o benzinărie Petrom. Video

Autor: Cristina Roşca

03.05.2017, 10:20 6315
Retailerul francez Auchan a deschis astăzi primul magazin de proximitate din România, sub brandul MyAuchan, în cadrul benzinăriei Petrom de lângă metroul Păcii, în cartierul Militari.
 
Magazinul măsoara 230 mp şi are în ofertă 4.500 de produse, având intrare directă în benzinărie.  Acesta este magazinul pilot dintr-o serie mai lungă pe care compania a anunţat-o recent împreună cu Petrom.  
 
OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, a încheiat un parteneriat cu subsidiara locală a retailerului francez Auchan pentru deschiderea de magazine de proximitate sub marca MyAuchan.
 
Planul este ca 15 magazine MyAuchan să fie deschise anul acesta în cadrul staţiilor Petrom din Bucureşti şi din ţară. Magazinele MyAuchan din staţiile Petrom vor avea la vânzare mărcile proprii Auchan.
 
Auchan România are în porto­foliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 de metri pătraţi suprafaţa netă de vânzare, cu circa 10.000 de angajaţi, cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro în 2016.

Acesta nu este singurul parteneriat derulat de Petrom, care mai colaborează şi cu lanţul de fast-food Subway, care a deschis până acum şapte restaurante pe lângă ben­zinăriile Petrom, în urma parteneriatului dintre cele două companii.


 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO