ZF 24

Augustin Pleşea, unul dintre fondatorii Cargus, a intrat şi în domeniul ecologic după ce a investit 30.000 euro în PlanetEyes, o aplicaţie prin care românii pot semnala fapte precum furt de lemne sau aruncarea gunoaielor în spaţii publice

Augustin Pleşea, unul dintre fondatorii Cargus, a intrat...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.08.2020, 14:09 223

Augustin Pleşea, unul dintre antreprenorii care au fondat în urmă cu 28 de ani compania  de curierat Cargus, şi partener al asociaţiei Alianţă Pentru Pădure, a investit 30.000 euro în PlanetEyes, o aplicaţie prin care românii pot semnala fapte precum transport ilegal de lemne, furt de lemne sau aruncarea gunoaielor în spaţii publice.

„De dezvoltarea aplicaţiei s-a ocupat o companie de IT românească care a făcut un discount major. Costurile mai ridicate sunt cu serverele şi mentenanţa acestora”, a spus pentru ZF Augustin Pleşea.

Astfel, antreprenorul a intrat şi în domeniul ecologic, după ce la începutul anului în curs, Augustin Pleşea a investit peste 100.000 de euro în dezvoltarea şi lansarea unei platforme de tip market-place care reuneşte într-o aplicaţie mobilă o echipă de curieri care livrează comenzile rapid în acelaşi oraş, între oraşe sau chiar în străinătate, a spus antreprenorul în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

PlanetEyes funcţionează atât pe dispozitivele cu sistem de operare Android, cât şi pe IOS, fiind o aplicaţie prin care oamenii pot penaliza orice acţiune neconformă cu legea.

„Orice act antisocial: furt de lemne, transport ilegal de lemne, aruncarea gunoaielor în spaţiul public, parcare pe locuri nepermise, distrugeri ale bunurilor publice/comune, chiar şi particulare, acte de violenţă sau orice alt gen de incidente care contravin regulilor de convieţuire civilizată – să poată fi anunţată în timp real autorităţilor competente în a lua măsurile care se impun”, a explicat Laurenţiu Ciornei, fost jurnalist şi fondator al asociaţiei Alianţă pentru Pădure.

El a adăugat că în perioada de teste, aplicaţia a rezistat „la 100.000 de sesizări pe zi. Noi ne dorim ca fiecare român să descarce aplicaţia pe telefon, dar să sperăm că o va utiliza cât mai puţin.”

Alianţă Pentru Pădure îşi propune să contribuie la conştientizarea importanţei pădurilor în societatea românească, a rolului pădurilor pentru menţinerea şi îmbunătăţirea resurselor naturale precum apa, solul şi biodiversitatea, pentru construirea unei societăţi durabile.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO