ZF 24

Aurel Popescu, Rompan: 90% din produsele de panificaţie vor avea TVA redusă. Singurele neincluse sunt cozonacii sau ştrudelele

Aurel Popescu, Rompan: 90% din produsele de panificaţie...

Autor: Gabriel Razi

29.07.2013, 20:17 296

Introducerea TVA reduse pe lanţul grâu-făină-pâine acoperă 90% din produsele din piaţă, singurele excluse din această măsură fiind cele “dulci” precum cozonaci, ştrudelele sau cornuleţele cu cremă, spune Aurel Popescu, preşedintele Rompan, patronatul din industria de 1,5 miliarde de euro a morăritului şi panificaţiei.

“Produsele la care se introduce măsura este pâinea de orice gramaj peste 300 de grame, cornurile, chiflele, baghetele sau mini-baghetele. Aceste categorii acoperă 90% din piaţă iar singurele neincluse sunt cele dulci. Nu au fost incluse pentru că ar fi fost efortul bugetar prea mare şi nu sunt considerate produse de bază”.

Şeful Rompan mai subliniază că “în câteva luni va ieşi la lumină producţia la negru şi că evaziunea se va reduce până la 20% însă cei care vor rămâne în afara legii nu vor mai fi competitivi în faţa altor jucători”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO