ZF 24

AURSF vrea limitarea DAE şi eliminarea impozitului pe veniturile din dobânzi

Alin Iacob, preşedintele AURSF

Alin Iacob, preşedintele AURSF

Autor: Ciprian Botea

13.11.2013, 21:04 510

Eliminarea sau reducerea procentului de impozit aplicat veniturilor din dobânzi, înfiinţarea unui Ombudsman bancar independent susţinut din bani publici, limitarea nivelului dobânzii anuale efective la creditele de retail la circa 35% pe an şi adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice sunt principalele solicitări şi propuneri ale Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

„Vrem să vedem o atitudine neutră din partea autorităţilor de reglementare. Cel puţin BNR a avut o atitudine de protejare a sistemului bancar. Motivaţia a fost că astfel sunt protejaţi deponenţii. Vrem să vedem însă o abordare mai directă din partea BNR în ceea ce priveşte protecţia deponenţilor şi sperăm să sprijine iniţiativa de eliminare sau reducere a procentului de impozit aplicat veniturilor din dobânzi”, a declarat Alin Iacob, preşedintele AURSF.

Asociaţia a fost înfiinţată recent, iar din conducerea sa fac parte mai mulţi reprezentanţi ai mediului academic. Alin Iacob, care este şi redactor-şef al portalului financiar conso.ro, spune însă că asociaţia nu este una elitistă şi că intenţionează să ajungă la o bază cât mai largă de membri. „Sperăm ca anul viitor să ajungem la câteva sute de membri.” 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO