ZF 24

Aurul a crescut cu 70 dolari/uncia în doar câteva ore după decizia FED. Cum a evoluat cotaţia metalului preţios la Bucureşti?

Aurul a crescut cu 70 dolari/uncia în doar câteva ore...

Autor: Roxana Pricop

19.09.2013, 11:55 7493

UPDATE: La Bucureşti, BNR a cotat azi un gram de aur la un preţ de 143,94 lei cu 3,9 lei mai mult decât în şedinţa de miercuri. Creşterea cotaţiei gramului de aur a fost temperată pe piaţa locală de faptul că leul s-a apreciat cu 2% faţă de dolarul american. La cursul de joi, BNR cota un dolar american la 3,28 lei, faţă de 3,35 lei miercuri. Dolarul american este valuta în care se tranzacţionează uncia de aur pe pieţele internaţionale.

O uncie de aur se tranzacţionează azi pe bursa de la Londra cu 1.370 dolari (4.589 lei), cu 70 de dolari (235 lei) mai mult decât ieri când scăzuse sub pragul de 1.300 dolari.

O uncie de aur este echivalentă cu 31,1 grame.

Creşterea dramatică înregistrată de cotaţia metalului galben are loc în condiţiile în care miercuri noaptea Fed, banca centrală a SUA, a anunţat că nu va opri programul de relaxare monetară şi că va continua să pompeze 85 miliarde de dolari lunar în pieţe prin achiziţia de obligaţiuni.

Banii pompaţi de Fed în pieţele financiare au dus acţiunile americane la maxime istorice şi au susţinut un avans fără precedent al aurului în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO