ZF 24

Autoritatea de reglementare financiară din Germania, BaFin, a blocat plăţile dintre sucursala locală a Silicon Valley Bank şi clienţi, după ce SVB s-a prăbuşit în SUA

Autoritatea de reglementare financiară din Germania,...

Autor: Andrei Şerbănescu

13.03.2023, 14:03 98

Autoritatea germană de supraveghere financiară BaFin a impus un moratoriu asupra sucursalei germane a Silicon Valley Bank, blocând temporar plăţile dintre bancă şi clienţi, raportează Financial Times.

Autoritatea de reglementare bancară cu sediul la Bonn a subliniat că sucursala germană a creditor american nu are o importanţă sistemică pentru stabilitatea sistemului financiar al ţării.

„Situaţia dificilă a sucursalei din Germania a Silicon Valley Bank nu ameninţă stabilitatea financiară a statului", a declarat BaFin într-un comunicat, adăugând că sucursala din Frankfurt avea active de doar 789 de milioane de euro la sfârşitul anului 2022.

Întrucât sucursala germană nu primea depozite de la clienţi germani, moratoriul nu are nicio repercusiune pentru sistemul german de asigurare a depozitelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO