ZF 24

Autoritatile locale: Nu luam bani europeni pentru ca nu ne spune nimeni cum sa facem

09.04.2009, 19:29 17

45% din primariile care nu au depus niciun proiect pentru accesarea fondurilor europene in ultimii patru ani nu au departamente specializate sau personal instruit in elaborarea proiectelor europene, arata cel mai recent studiu realizat de Fundatia Soros Romania.

“Cu toate acestea, doua treimi din primarii care au participat la cercetare sustin ca s-au implicat activ in seminariile sau conferintele organizate de institutiile publice cu privire la oportunitatile de finantare europeana”, sustine sociologul Alexandru Toth, unul dintre autorii cercetarii.

Numai jumatate din cele 3.880 de proiecte depuse de primariile din regiunea de vest, sud si nord a Romaniei au fost declarate eligibile si au primit finantari europene in perioada 2004- 2008, arata cercetarea realizata in 1.579 de localitati in perioada octombrie - noiembrie 2008.

Totusi, succesul proiectelor care au primit bani europeni a fost dat de implicarea angajatilor activitatile desfasurate de anumite fundatii, ceea ce a avut ca urmari specializarea personalului in elaborarea proiectelor si obtinerea unor scrisori de garantie din partea fundatiilor pentru accesarea fondurilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO