ZF 24

Autostrăzile energiei: cum se va dezvolta infrastructura de gaze şi electricitate a României?

Autostrăzile energiei: cum se va dezvolta infrastructura...

Autor: Roxana Petrescu

11.02.2014, 19:56 399

Petru Văduva, directorul general al Transgaz, şi Ştefan Bucătaru, directorul general al Transelectrica, vor participa la cea de-a treia ediţie a ZF Power Summit, evenimentul care-i aduce la aceeaşi masă de discuţii pe cei mai importanţi CEO din domeniul energetic, alături de autorităţi şi reglementatori pe par­cursul a două zile, 25-26 februarie.

Anul acesta, pe fondul reducerii consumului de energie cu circa 4,5%, România a fost confruntată cu un excedent de producţie, pe care însă nu l-a putut folosi în avantajul său din cauza lipsei capacităţilor de interconectare. Care sunt planurile de dezvoltare pentru infrastructura energetică a României în următorii zece ani şi când ar putea ajunge energia produsă aici să aprindă becurile din Turcia, una dintre cele mai însetate pieţe de energie? Când toată lumea vorbeşte despre smart grid-uri, care este IQ-ul reţelei de energie din România? Ce poate face România pentru a opri reducerea consumului de energie? Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le vom dezbate alături de Ştefan Bucătaru, directorul general al Transelectrica.

Nu doar pe domeniul energiei electrice România are nevoie de investiţii în infrastructură, dar şi pe partea de gaze naturale. Ce investiţii ar fi necesare pentru ca gazele din Marea Neagră să atingă ţărmurile româneşti? Odată ieşită din Nabucco, ce alte oportunităţi mai are România de a găsi şi o altă sursă de importuri de gaze? Care sunt planurile de dezvoltare pentru reţeaua de transport de gaze în 5 ani? De unde vin banii? Alături de Petru Văduva, directorul general al Transgaz, vom dezbate toate aceste probleme într-o nouă ediţie a ZF Power Summit.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO