ZF 24

Autostrazile lor vs. Autostrazile noastre. Albania şi Bulgaria vs. Romania

Autostrazile lor vs. Autostrazile noastre.  Albania şi Bulgaria vs. Romania

Autor: inCont.ro

12.05.2011, 10:49 1530

Romania nu se poate lauda cu infrastructura. De nici un fel. Defapt, ea lipseste cu desavarsire. In 2009, din cei aproape 82.000de kilometri de drumuri publice, doar 29,2% erau modernizati si 321reprezentau autostrazi. Cat despre anul trecut, s-au inauguratdoar... 11 kilometri de autostrada.

Dar nici albanezii si nici bulgarii nu o duc mai bine in ceea cepriveste transporturile. Nu doar la noi constructia unei autostrazipare ca dureaza o vesnicie. In Bulgaria, spre exemplu, autostradaTracia a inceput in 1964 si a fost finalizata doar pe jumatate.Asta inseamna, ca se lucreaza la ea de nici mai mult, nici maiputin de...47 de ani. Din cei 443 de kilometri ai autostrazii, panaacum sunt terminati putin peste 280 de kilometri.

Vecinii nostri recupereaza insa pe partea financiara: unkilometru de autostrada costa la ei doar 2,2 milioane de euro fatade o medie de 10 milioane de euro pe kilometru, cat costa inRomania. Citiţi pe incont.ro cum arata autostrazile lor spre deosebire deautostrazile noastre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO