ZF 24

„Avem cash pentru noi achiziţii, dar greu găseşti să cumperi ceva“

Autor: Cătălina Butan

12.05.2014, 00:08 1506

Siminel Andrei, cel care conduce de 20 de ani operaţiunile de la Bucu­reşti ale fondului american de in­vestiţii NCH, spune că acţionarii au bani pentru noi achiziţii în România, însă nu prea mai au de unde alege şi asta în condiţiile în care NCH a vândut înainte de criză active de o jumătate de miliard de euro.

„Avem patru-cinci persoane care caută cu disperare zi de zi, de ani de zile. E foarte greu să cumperi ceva. Avem cash disponibil pentru noi achiziţii, problema este să găseşti opor­tunităţi care să merite să investeşti în ele, iar acum nu sunt oportunităţi“, a spus Siminel Andrei la ZF Live.

NCH a început să investească pe piaţa locală în 1994, an în care Siminel Andrei s-a alăturat grupului, iar priorităţile au fost la acea dată companii de stat aflate în prag de faliment. În prezent, NCH are în portofoliul său companii care activează în peste zece sectoare, printre care imobiliare (Romarta), online (okazii.ro, imobiliare.ro), bancar (Libra Bank) şi producţie (Vel Pitar, Şapte Spice sau Electroaparataj).

„Avem suficientă experienţă încât să nu mai vrem să intrăm în domenii noi. Avem 15 domenii în care am investit şi în care ne price­pem şi am prefera să continuăm investiţiile în aceste domenii, ca să nu mai pierdem bani învăţând în domenii noi. Fiind de 20 de ani în această afacere, am pierdut o grămadă de bani în diverse operaţiuni. Per ansamblu am câştigat foarte mult. Înainte de criză, am vândut active de jumătate de miliard de euro.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO