ZF 24

Avertizare cod galben în aproape toată ţara

Avertizare cod galben în aproape toată ţara

Autor: Livia Ispas

22.10.2014, 10:39 774

Potrivit avertizării cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 21.00, până joi, la ora 23.00, în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 60 de litri pe metru pătrat. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

Începând de joi noapte, ploile se vor extinse şi vor cuprinde, până vineri, la ora 23.00, aproape toată ţara, iar în toate regiunile vor fi temperaturi scăzute.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 40 - 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50 - 60 de kilometri pe oră.

În a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

Judeţele care de joi noapte vor fi sub avertizare cod galben sunt: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Covasna, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Mureş.

Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie, a precizat ANM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO