ZF 24

Avocatii de la PeliPartners au asistat Hidroelectrica în achiziţia UCM Reşiţa

Avocatii de la PeliPartners au asistat Hidroelectrica în...

Autor: Roxana Rosu

12.12.2023, 10:25 162

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Hidroelectrica în procesul de achiziţie a liniilor de afaceri aferente platformei ABC și platformei Câlnicel deţinute UCM Reşiţa, cea mai veche unitate industrială din România.

Tranzacţia este structurată sub forma unui transfer de afacere, implicând transferul tuturor activelor din portofoliul UCM Reşiţa necesare desfăşurării liniilor de afacere constând în fabricarea şi comercializarea de hidroagregate şi echipamente auxiliare. Tranzacţia a fost semnată sub condiţii suspensive, iar finalizarea transferului este estimată a avea loc în primul trimestru a anului 2024.

„Ne bucurăm că putem contribui la consolidarea poziţiei Hidroelectrica pe piaţa energetică din România, în special în contextul larg al provocărilor energetice actuale atât la nivelul României, cât şi la nivelul Uniunii Europene. Investiţiile realizate de Hidroelectrica în propriul portofoliu de centrale hidro constituie un istoric de succes dovedit şi suntem onoraţi să fim părtaşi la replicarea acestor rezultate” a comentat Carmen Peli, Partener şi Coordonator al Practicii de Corporate M&A a PeliPartners.

Activitatea PeliPartners a inclus asistenţa juridică extinsă a clientului în structurarea tranzacţiei, redactarea şi negocierea documentelor tranzacţiei, asistenţă la semnare, şi va continua până la finalizarea tranzacţiei şi implementarea transferului efectiv. De asemenea, activitatea PeliPartners a inclus şi consultanţă cu privire la aspecte specifice de insolvenţă, având în vedere statusul juridic al entităţii vânzătoare, precum şi consultanţă cu privire la aspecte de concurenţă.

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partener) şi a inclus pe Delia Dumitrescu (Associate), Oana Bucşa (Managing Associate) şi Delia Lepădatu (Senior Associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO