ZF 24

BAAR: 8.300 de maşini asigurate în străinătate au produs accidente în România anul trecut

BAAR: 8.300 de maşini asigurate în străinătate au...

Autor: Ciprian Botea

24.04.2014, 20:04 284

Aproape 8.300 de şoferi cu autovehicule înmatriculate şi asigurate în străinătate au produs accidente în România anul trecut, cele mai multe dintre vehiculele implicate fiind înmatriculate în Bulgaria, potrivit unor date publicate de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). Pentru a-şi recupera prejudiciul şoferii păgubiţi în astfel de accidente trebuie să se adreseze fie BAAR, fie companiei de asigurări locale corespondente asigurătorului care a emis poliţa şoferului vinovat. Asigurătorul corespondent poate constata avariile şi poate deschide dosar de daună, dar nu se angajează că va plăti despăgubirea.

Un număr total de 9.500 de autovehicule străine au produs accidente pe teritoriul României anul trecut, dar numai 87% aveau o poliţă de răspundere civilă auto valabilă. Numărul acestora a fost în scădere în ultimii ani. Spre comparaţie, în 2008 aproape 13.000 de autovehicule înmatriculate în străinătate au produs accidente pe terioriul României. Peste 41% din autovehiculele străine care au produs accidente anul trecut erau înmatriculate în Bulgaria. Probabil, în cele mai multe cazuri este vorba de maşini utilizate de şoferi români, dar înregistrate în Bulgaria pentru a evita plata taxei de primă înmatriculare. Maşinile înmatriculate în Germania, Spania şi Italia ocupă următoarele poziţii în clasament, cu ponderi de circa 9% în totalul accidentelor produse de autovehicule străine. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO