ZF 24

Banca Angliei: Noile bancnote cu portretul Regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie până la jumătatea anului 2024

Banca Angliei: Noile bancnote cu portretul Regelui...

Autor: Andrei Şerbănescu

27.09.2022, 14:02 950

Bancnotele care prezintă portretul regelui Charles al III-lea sunt de aşteptat să intre în circulaţie până la jumătatea anului 2024, a anunţat marţi Banca Angliei, potrivit Business Insider.

Banca centrală va dezvălui imaginea noului monarh care va fi folosită pe bancnote până la sfârşitul anului, se arată într-un comunicat. Nu se vor face modificări suplimentare la bancnotele de 5 GBP, 10 GBP, 20 GBP şi 50 GBP.

Regina Elisabeta a II-a, care a murit la începutul acestei luni, după o domnie de 70 de ani, este prezentă pe bancnotele Marii Britanii din 1960. Bancnotele actuale din polimer care prezintă imaginea ei vor continua să aibă curs legal şi „vor fi scoase din circulaţie doar după ce vor fi uzate sau deteriorate. ”, a declarat BOE.

Anunţul vine cu câteva zile înainte ca ultimele bancnote de hârtie ale Regatului Unit să înceteze să mai aibă curs legal pe 30 septembrie. BOE a declarat săptămâna trecută că au mai rămas în circulaţie 11 miliarde de lire sterline.

Seria actuală de bancnote de polimer prezintă, de asemenea, portretele lui Winston Churchill, Jane Austen, JMW Turner şi Alan Turing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO