ZF 24

Banca Transilvania intră pe piaţa din Italia după românii din peninsulă

Banca Transilvania intră pe piaţa din Italia după...

Autor: Razvan Voican

03.01.2014, 13:09 2330

Banca Transilvania, al cărei acţionar principal este BERD, a deschis astăzi sucursala din Roma, situată în cartierul Aurelio, pe strada Via Baldo degli Ubaldi relativ aproape de Vatican.

Bazinul de clienţi potenţiali pe care se bazează BT este reprezentat de cei circa 200.000 de români din zona Lazio, la care se adaugă aproximativ 3.500 de firme controlate de români.

“Extinderea în străinătate este o oportunitate de business pentru banca noastră. Relaţiile româno-italiene şi strategia pe care o avem pentru BT Italia vor contribui, cu siguranţă, la creşterea organică a băncii”, spune Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

Sucursala Roma o înlocuieşte pe cea din Cipru, care a fost închisă pe fondul crizei financiare puternice care a lovit insula anul trecut.

Pe piaţa bancară locală sunt prezente două dintre cele mai puternice bănci italiene – Intesa şi UniCredit, însă furnizarea de servicii dedicate românilor din Italia şi facilitatea tranzacţiilor cu România a rămas într-un stadiu incipient.

Sucursala BT de la Roma intră sub supravegherea BNR, însă va avea în acelaşi timp accesa la facilităţi ale BCE în condiţiile în care operează în zona euro.

Clienţii vor putea accesa toată oferta BT, având inclusiv posibilitatea accesării facturilor către furnizori din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO