ZF 24

Bancherul indian Uday Kotak, fondatorul Kotak Mahindra Bank, a fost desemnat cel mai bun antreprenor din lume în 2014

Bancherul indian Uday Kotak, fondatorul Kotak Mahindra...

Autor: Claudia Medrega

10.06.2014, 12:01 216

Bancherul indian Uday Kotak, fondatorul, vicepreşedintele executiv şi directorul general al Kotak Mahindra Bank, a fost a fost desemnat câştigătorul competiţiei EY World Entrepreneur Of The Year (WEOY) 2014, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Monaco.

Uday Kotak a înfiinţat în 1985 Kotak Capital Management Finance Ltd. În 2003 aceasta a devenit prima instituţie financiară nebancară din istoria Indiei care a fost transformată într-o bancă. De la un capital iniţial de mai puţin de 250.000 de dolari, compania s-a transformat într-un grup internaţional cu venituri de 2,8 miliarde de dolari. Cu sediul central în Mumbai, banca are 605 sucursale în 354 de locaţii din India şi birouri internaţionale în Londra, New York, Dubai, Abu Dhabi, Mauritius şi Singapore. Kotak Mahindra Bank este considerată unul dintre cele mai mari conglomerate de servicii financiare din India.

Titlul World Entrepreneur Of The Year a mai fost câştigat de un bancher şi în 2012 - James Mwangi, CEO şi managing director la Kenya's Equity Bank Limited (Kenya), care a ajuns cea mai mare bancă după numărul de clienţi din Africa Centrală şi de Est şi cea mai mare entitate din regiune cu capital majoritar african.

Anul trecut premiul World Entrepreneur of the Year a fost câştigat de turcul Hamdi Ulukaya, fondatorul şi preşedinele companiei producătoare de iaurturi greceşti Chobani, cu sediul în Statele Unite.

Competiţia EY Entrepreneur of the Year (EOY) - singura competiţie antreprenorială organizată la nivel global - a ajuns în acest an şi în România. În noiembrie 2014 vom afla cine este cel mai bun antreprenor din România, iar acesta se va lupta în vara anului 2015, în finala mondială de la Monte Carlo, cu cei mai buni antreprenori din lume pentru titlul World Entrepreneur Of The Year (WEOY).

Pentru a putea să intre în programul EY Entrepreneur Of The Year România 2014, un antreprenor trebuie să aibă o afacere care să fie înfiinţată de cel puţin trei ani, să aibă cifră de afaceri pe cel puţin doi ani şi să aibă un număr minim de 10 angajaţi. Candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei (minimum 20%). Naţionalitatea română nu condiţionează participarea în competiţie. Important este ca, pe lângă aceste criterii, cea mai mare parte a operaţiunilor afacerii să se desfăşoare în România.

Spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul global şi asupra comunităţii, inovaţia şi integritatea profesională sunt criteriile de selecţie în competiţia celor mai buni antreprenori.

Startul competiţiei World Entrepreneur of the Year a fost dat în urmă cu aproape trei decenii, iar titlul World Entrepreneur of the Year se acordă începând cu anul 2000. Firma de audit şi de consultanţă Ernst & Young (EY) a demarat acest program în 1986 în Statele Unite. Începând cu 1993, programul a fost extins la nivel internaţional. După 28 de ani, competiţia WEOY a ajuns în 60 de ţări.

De-a lungul ultimilor 14 ani, antreprenorii din SUA, Canada, Marea Britanie, China, India, Singapore, Germania, Italia, Elveţia, Kenya, Filipine şi Africa de Sud  au fost cei mai buni din lume, reuşind să câştige titlul World Entrepreneur Of The Year.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO