ZF 24

Bancile care nu si-au invatat lectia: RBS are cele mai multe subscrieri la imprumuturile Dubai World. HSBC, riscurile cele mai mari pe EAU

Bancile care nu si-au invatat lectia: RBS are cele mai multe subscrieri la imprumuturile Dubai World. HSBC, riscurile cele mai mari pe EAU
27.11.2009, 13:28 13

Royal Bank of Scotland are subscrise mai multe imprumuturi decatorice alta institutie la Dubai World, compania de stat care cautasa isi amane cu 6 luni plata datoriilor, in timp ce HSBC Holdingsare cea mai mare expunere la risc pe Emiratele Arabe Unite, conformJPMorgan Chase, informeaza Bloomberg.

RBS, cea mai mare banca britanica controlata de guvern, aconvenit asupra unor imprumuturi de 2,3 miliarde dolari, sau 17%,acordate Dubai World, din ianuarie 2007 pana in prezent, se arataintr-un raport al JPMorgan. HSBC, cea mai mare banca din Europa are"cea mai mare expunere" pe Emiratele Arabe Unite (EAU), valoareaimprumuturilor acordate pana in prezent in aceasta regiuneridicandu-se pana in 2008 la 17 miliarde dolari.

De asemenea, Dubai World are de datorat 1,9 miliarde dolaribancii Abu Dhabi Commercial Bank.

"Piate este foarte nervoasa cu privire la expunerea pe Dubai sila faptul ca numele RBS a fost asociat cu aceasta, atat cacreditor, cat si ca intermediar de credite", a declarat DavidWilliams, analist bancar la Fox-Pitt Kelton din Londra. "Oameniisunt ingirjorati ca toate acestea vor aduce un val de pierderi.Dubai conduce tot ce tine de piata in acest moment".

AFACERI DE LA ZERO