ZF 24

Bancile, nevoite sa isi aleaga o nisa dupa ce in trecut au avut aceeasi strategie de extindere

22.11.2009, 13:28 22

Bancile au avut in trecut aceeasi strategie, bazata pe extindereagresiva si angajare de personal, dar incearca in prezent sa isialeaga o nisa de piata, in functie de care vor stabili siinvestitiile pe care le vor realiza, a declarat primvice-presedintele Credit Europe Bank Romania, Omer Tetik, citat deMediafax.

"Din punct de vedere al investitiilor, acestea vor depinde defiecare banca si de strategia aleasa. In trecut toate bancile auavut aproape aceeasi strategie, bazata pe extindere agresiva siangajare de personal, dar fiecare institutie incearca in prezent saaleaga o nisa. De exemplu, la Credit Europe Bank nisa pe partea deretail banking este CardAvantaj si astfel organizam reteaua sistructura acesteia in functie de nevoile acestor clienti. Nu avemnevoie de sucursale cu 100 sau 200 de metri patrati si 20 deangajati, ci de puncte mici, dar mai dese. In plus, folosim pentruvanzare si canale alternative", a declarat Tetik.

Totodata, Tetik anticipeaza ca profiturile bancilor vor reveniin urmatorii 2-3 ani la nivelurile din ultimii ani, dar ca se vorbaza pe eficienta, nu neaparat pe marjele dobanzilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO