ZF 24

Bancpost, a zecea bancă de pe piaţa românească, va avea un nou CEO. Vicepreşedintele pe retail a fost promovat la conducerea băncii

Bancpost, a zecea bancă de pe piaţa românească, va...

Autor: Cristian Hostiuc

26.09.2014, 17:02 1404

George Georgakopoulos, vicepreşedintele pe retail, îl va înlocui pe Antonios Hassiotis la conducerea Bancpost, banca din România deţinută de grupul elen Eurobank. Anunţul a fost făcut astăzi la prânz la Atena, iar în România după ora 17.

Preluarea funcţiei de CEO de către Georgakopoulos va avea loc după obţinerea aprobării de la BNR. El va ocupa şi poziţia de Country CEO în România pentru grupul Eurobank.

Georgakopoulos este de şase ani în Bancpost şi a fost responsabil de dezvoltarea segmentului de retail al băncii. Înainte să se alăture grupului Eurobank, el a lucrat 13 ani în Marea Britanie şi Franţa pentru Barclays Group. Georgakopoulos este absolvent de Drept al Universităţii din Atena (1987 – 1992) şi deţine un MBA la Universitatea din Glasgow (1994 – 1995). Este căsătorit şi are trei copii.  


Citiţi şi 

Peter Weiss, şeful Bancpost, se pregăteşte să părăsească banca

George Georgakopoulos, Bancpost: Deprecierea leului ne îngrijorează, dar nu am ajuns la un prag de alarmă

Topul sistemului bancar la sfârşitul lunii mai, raportat la cotele de piaţă


Bancpost este a zecea bancă de pe piaţa românească, deţinând la finalul lunii mai o cotă de 3,3% din piaţă după active.

Funcţia de preşedinte al consiliului de adminsitraţie al Bancpost este deţinută de Mihai Bogza, fost guvernator al Băncii Naţionale a României în perioada 1998-2004.

Grupul Eurobank este principalul acţionar, iar în criză a susţinut banca de la Bucureşti prin infuzii noi de capital. Antonios Hassiotis a venit la conducerea executivă a Bancpost în octombrie 2012, după ce a condus banca deţinută de Eurobank în Bulgaria.

Hassiotis l-a înlocuit în poziţia de CEO pe Peter Weiss, care venise în 2011 de la RBS Bank România.

Bancpost s-a înfiinţat în 1991, fiind dezvoltată şi condusă mai bine de un deceniu de Elena Petculescu. Privatizarea băncii a avut loc în etape, cu investitori din Grecia, Statele Unite (GE Capital) şi Portugalia. În final principalul acţionar a rămas Eurobank, unul dintre cele mai mari grupuri financiare elene, cu active de aproape 80 de miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO