ZF 24

Băneasa Shopping City pune la bătaie un spaţiu de desfacere pentru tinerii antreprenori

Băneasa Shopping City pune la bătaie un spaţiu de...

Autor: Corina Mirea

21.05.2014, 16:09 554

Fie că îşi câştigă existenţa din designul de accesorii, de haine sau din producţia de prăjituri, antreprenorii care îşi doresc să aibă propriul lor magazin se vor putea înscrie, începând cu luna iunie, în cursa pentru un spaţiu pus la dispoziţie de Băneasa Shopping City în cadrul mallului.

Practic, micii antreprenori care se află încă la stadiul de business “de apartament” sau de “Facebook”, vor avea, în schimbul a 15% din încasări, o insulă de 9 mp în care îşi vor putea expune şi vinde produsele. “MOOZA Pop-Up Store”, magazinul pentru antreprenori, va fi amenajat şi utilat de Băneasa Shopping City şi în fiecare lună va găzdui un alt mic producător.

Antreprenorul care va folosi spaţiul pentru o lună va fi ales în urma voturilor primite pe site-ul mallului de fiecare participant (după postarea unui filmuleţ de prezentare a businessului pe care îl are). Acesta va fi promovat ulterior de mall pe mai multe platforme online şi va fi scutit de costurile amenajării spaţiului şi a utilităţilor.

“Este şi o modalitate prin care noi încercăm să atragem acei clienţi care sunt pasionaţi de produsele unicat, handmade, dar şi o una prin care le întindem o mână de ajutor tinerilor designeri atât de accesorii, de haine, dar şi producătorilor de prăjituri, spre exemplu. Nu le oferim totul pe tavă, există şi o chirie, dar îi scutim de amenajarea spaţiului, de plata utilităţilor şi de costurile pentru promovare, care sunt o piedică pentru cei aflaţi la început de drum. Scopul nostru este ca ei să înveţe, de fapt, business, să vadă dacă pot duce în spate o afacere, să vadă ce este retailul cu adevărat”, spune Hanny Bratu, marketing director al Băneasa Shopping City. Ea a mai precizat că investiţia iniţială a mallului în acest proiect va fi de circa 10.000-15.000 de euro.

Platforma dedicată “MOOZA Pop-Up Store” va fi lansată la începutul lunii iunie, iar primul antreprenor va intra în posesia spaţiului începând cu finalul lunii august. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO