ZF 24

Băneasa şi AFI Cotroceni domină Bucureştiul. Proiectele lui Dascălu fac legea în provincie

Băneasa şi AFI Cotroceni domină Bucureştiul....

Autor: Cristi Moga

22.05.2014, 00:08 1361

Zece centre comerciale din Capitală şi din ţară au realizat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de circa 190 mil. euro, iar vânzările magazinelor pot fi estimate la 1,4 mld. euro.

Băneasa Shopping City şi AFI Palace Cotroceni sunt mallurile din Bu­cureşti care au realizat şi anul trecut cele mai mari cifre de afaceri şi vânzări de pe piaţa locală, în timp ce proiectele Iulius Mall din Timişoara şi Cluj, deţinu­te de omul de afaceri Iulian Dascălu, au cel mai mare rulaj din afara Capitalei, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor comunicate de companii.

Majoritatea centrelor comerciale din top au înregistrat anul trecut cifre de afaceri în creştere, excepţie făcând proiectele mai vechi, precum Unirea Shopping Center sau Bucureşti Mall, ai căror proprietari au încasat mai puţini bani din chiriile spaţiilor.

Cea mai mare cifră de afaceri realizată de un mall de pe piaţa locală a fost obţinută anul trecut de proiectul Băneasa, şi anume, 41,6 milioane de euro (6 mil. euro a fost contribuţia cinematografului Grand Cinema, înregistrat tot pe firma Băneasa Developments), în creştere cu 7%, în timp ce magazinele mallului controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu au realizat vânzări de 200 de milioane de euro.

A doua poziţie în top este ocupată de proiectul AFI Palace Cotroceni, cu o cifră de afaceri de circa 31 mil. euro, în timp ce Iulius Mall Timişoara completează podiumul cu un rezultat de 19 mil. euro, potrivit datelor transmise de Iulius Group.

De atfel, şi proiectele Iulius Mall Cluj (16 mil. euro) şi Palas Iaşi (13,1 mil. euro) din portofoliul omului de afaceri Iulian Dascălu se află în topul mallurilor de pe piaţa locală în ceea ce priveşte în­ca­sările realizate în 2013, cifra de afaceri cumulată a celor cinci proiecte deţinute de „regele mal­lu­ri­lor“ ridicându-se la 61 mil. euro anul trecut.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre rezultatele financiare ale mallurilor de pe primele locuri

- ce mall ocupă locul trei in clasament

- date despre traficul mediu in principalele malluri; ce malluri au raportat scăderi 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO