ZF 24

Băneasa, Siseşti, Barbu Văcărescu, Pipera, Aviaţiei şi Herăstrău - zonele în care se vor construi cele mai multe apartamente noi în 2017-2019

Băneasa, Siseşti, Barbu Văcărescu, Pipera, Aviaţiei...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2017, 11:25 1534

Topul zonelor în care se vor construi cele mai multe apartamente noi în 2017-2019 sunt Băneasa-Siseşti-Şos. Gh. Ionescu Siseşti, Barbu Văcărescu-Floreasca, Pipera, Aviaţiei-Băneasa şi Şoseaua Nordului- Herăstrău, potrivit unei analize realizată de Nordis.

Pe de altă parte, zonele de lux Piaţa Victoriei, Dorobanţi şi Primăverii, situate între Guvern şi Parcul Herăstrău sunt aproape închise, aici fiind disponibile la vânzare foarte puţine terenuri.

„Preţul unui teren poate fi semnificativ mai mare într-o zonă premium, de exemplu în zonele Primăverii, Dorobanţi-Capitale sau Kiseleff-Aviatorilor preţul poate ajunge şi la 3.000 euro/mp, incidenţa costului terenului fiind semnificativă în acest caz în preţul final de vânzare. Pentru zona Herăstrău, preţul pentru teren este între 1.000-1.200 euro/mp, iar dacă mergem mai spre Nord, în zonele Băneasa sau Pipera aici preţul este între 300-500 euro/mp, având o variaţie în funcţie de suprafaţă şi locaţie exactă ”, declară Florin Poştoacă, Managerul Departamentului de Investiţii din cadrul Nordis.

La polul opus sunt zonele Băneasa-Siseşti şi Bucureştii Noi, unde numărul terenurilor aflate la vânzare şi al ansamblurilor rezidenţiale aflate în diverse stadii de avizare sau lucru este în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO