ZF 24

Barbu Văcărescu pariază pe segmentul rezidenţial premium, iar Pipera încearcă să atragă corporatiştii care lucrează în nordul Capitalei

Barbu Văcărescu pariază pe segmentul rezidenţial...

Autor: Roxana Rosu

13.03.2017, 10:45 428

Creşterea fulminantă a polului de birouri Floreasca/Barbu-Văcărescu a adus clientelă şi pe nişa rezidenţială, ofertele de apartamente noi tranzacţionându-se cu preţuri între 1.300-1.500 euro/mp construit + TVA, în timp ce Pipera încearcă să atragă angajaţii din zonă cu preţuri mai mici la locuinţe, de 950-1.100 euro/mp, potrivit unei analize realizată de agenţia Palace Estate.

”Majoritatea corporatiştilor care lucrează aici au un venit net mediu de 1.000 euro/lună şi nu îşi pot permite apartamente de trei camere la 200.000 euro, atât cât este acum preţul mediu cu TVA inclusă al unui apartament cu două dormitoare şi un loc de parcare subteran. Odată cu finalizarea lucrărilor de infrastructură din zona Pipera, proiectele rezidenţiale de aici au devenit o alternativă pentru cele din Barbu Văcărescu, apartamentele noi tranzacţionându-se cu preţuri între 950-1.100 euro/mp construit + TVA, în Pipera”.

Practic, datorită preţurilor mai mici la terenuri, în zona Pipera se construiesc proiecte de apartamente cu suprafeţe mai largi, ale căror preţuri per unitate sunt cu 25 până la 35% mai mici, faţă de cele din Barbu Văcărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO