ZF 24

Băsescu: Armata, implicată în a substitui lipsa de capacitate a administraţiei, pe furtună

Autor: Cristian Fierbinţeanu

30.01.2014, 14:41 123

Şeful statului a avut un schimb de cuvinte cu generalul american Philip M. Breedlove despre vremea din ambele ţări.

Breedlove i-a spus lui Băsescu că a aterizat, miercuri, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, în condiţii de "furtună mare".

Preşedintele Traian Băsescu a replicat: "Dar nu comparabil cu ce se întâmplă în Statele Unite ale Americi, unde vântul ajunge la 140 km/h".

La rândul său, generalul i-a povestit şefului statului că soţia sa este din Statul Florida şi i-a trimis o fotografie cu o pancartă turistică cu textul "Bine ai venit în Statul însorit", în fotografie fiind zăpadă peste tot.

Comandantul suprem al forţelor aliate din Europa a mai arătat că a avut deja o vizită "minunată" la Aeroportul Kogălniceanu. "Totul merge foarte bine, acolo. Vă mulţumesc pentru cooperarea pe care forţele militare o are cu noi. Ca şi comandat militar al NATO, nu pot să pierd ocazia de a vă felicita pentru cei 10 ani în NATO", a declarat acesta.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la rândul său, că Armata română este implicată în operaţiunile din ultimele zile legate de fenomenele meteo extreme din ţara noastră.

"Pentru moment, dincolo de misiunile pe care le avem în afara ţării, Armata română este foarte mult implicată în a substitui lipsa de capacitate a administraţiei noastre de a păstra lucrurile sub control, în timpul acestei furtuni pe care o avem", a spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a mai spus că discuţiile cu generalul se vor referi în primul rând la Summit-ul NATO din Marea Britanie.

Preşedintele a menţionat că, după dialogul cu secretarul general al NATO, este foarte fericit de oportunitatea de a discuta şi cu comandantul suprem al forţelor aliate din Europa (SACEUR), despre viziunea României legată de acest Summit.

"Vom discuta, de asemenea, despre situaţia securităţii din regiune", a mai spus Traian Băsescu.