ZF 24

Bazac: Romania are prea multe spitale

14.08.2009, 14:28 23

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, vineri, la Targu Mures, unde a participat la inaugurarea Centrului Regional de Telemedicina, ca Romania are nevoie de maximum 150 de spitale, in conditiile in care numarul acestora este, in prezent, de trei ori mai mare, informeaza Mediafax.

Intrebat care este scenariul cel mai pesimist privind sistemul de sanatate din Romania, in actualul context de criza, Bazac a spus ca, in prezent, numarul spitalelor este mult prea mare, adaugand ca este nevoie de o restructurare in sistem.

“Sistemul de sanatate din Romania are o mare problema, are 431 de spitale si cheltuieste 85 la suta din buget (bugetul Ministerului Sanatatii - n.r.). Solutia nu este decat restructurarea. Si lucrul acesta se va intampla. Am promis. Oricat de mare ar fi procentul primit din PIB, cred ca ar trebui sa avem spitale care sa functioneze eficient si in orice caz mult mai putine”, a afirmat Bazac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO