ZF 24

BCR s-a dus la 2% cu dobânda la depozitele în lei cu scadenţa la o lună

BCR s-a dus la 2% cu dobânda la depozitele în lei cu...

Autor: Ciprian Botea

21.01.2014, 20:01 187

BCR, cea mai mare bancă în funcţie de active, a redus cu până la 0,4 pucte procentuale dobânzile plătite la depozitele în lei atrase de la clienţii persoane fizice. Depozitele pe o lună sunt bonificate în prezent cu 2,1% pe an faţă de 2,5% pe an anterior. Aceasta este cea mai mică dobândă oferită de bancă, bonificaţiile urcând treptat pe măsură ce scadenţa se lungeşte. Depozitele pe trei luni sunt bonificate cu 2,7% pe an, iar cele pe 6 luni cu 2,9% pe an. Dobânda oferită pentru sumele depuse pe un an ajunge la 3% pe an. Bonficaţiile depozitelor cu scadenţa între trei luni şi un an au scăzut cu un sfert de punct procentual. BCR dă astfel un nou semnal de scădere a dobânzilor la depozite în piaţă după decizia recentă a BNR de a tăia un sfert de punct procentual din dobânda de politică monetară.

Banca exploatează la maximum poziţia pe care i-o conferă cota de piaţă de circa 19% la depozitele de retail şi forţează noi scăderi de dobândă în pofida recomandărilor repetate ale oficialilor BNR ca băncile să nu exagereze la acest capitol descurajând economisirea. BCR a redus totuşi săptămâna aceasta şi dobânzile percepute la creditele de retail în lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO