ZF 24

BCR se pregăteşte să scoată la vânzare în bloc credite neperformante de 1-1,5 mld. euro. Tranzacţia anului pe piaţa bancară poartă numele de cod „Neptun“

Autor: Cristian Hostiuc

03.04.2015, 00:08 10379

Este cel mai mare pachet de credite neperformante scos până acum la vânzare şi va atrage interesul marilor investitori.

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, se pre­găteşte să scoată la vânzare cel mai mare pachet de credite neperformante de  până acum, a cărui valoare va fi cu­prin­să între 1 şi 1,5 mld. euro, ope­ra­ţiune care va fi extrem de urmărită.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, cel care va cumpăra acest pachet ar trebui să preia şi o întreagă divizie din BCR care se ocupă de portofoliul de credite neperformante (NPL-uri), unitate care numără în jur de 450 de persoane. Operaţiunea poartă numele de cod „Neptun“.

„Nu avem comentarii în acest moment“, a spus Ionuţ Stanimir, directorul de comunicare al BCR.

Pe baza reperelor din piaţă ale unor tranzacţii similare şi a calităţii debitorilor, tranzacţia ar putea să fie cuprinsă între 100 şi 200 mil. euro, sumă pe care nu orice investitor o poate plăti, din acest motiv se aşteaptă ca la linia de start pentru achiziţie să se alinieze nume mari de fonduri de investiţii din afară. Cel care cumpără pachetul trebuie să-i convingă pe debitori să dea banii înapoi, măcar o parte, sau chiar se ajunge în situaţia în care debitorii sunt finanţaţi în continuare pentru a-şi continua activitatea economică pentru a avea de unde să ramburseze sumele datorate.

Ziarul Financiar vă recomandă şi:

 

A preluat o societate românească veche de 100 de ani şi i-a crescut profitul de peste 6 ori

 

 

HTC lanseză un nou smartphone de top care se laudă cu o autonomie foarte bună 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO