ZF 24

Beneficiile si imigrantii afecteaza piata muncii din Marea Britanie

02.01.2008, 10:22 12

Conform unui raport al Migrationwatch, preluat de telegraph.co.uk, combinatia de beneficii si imigranti dornici sa lucreze pentru salarii mici au dus la crearea unei noi clase sociale, cea a "muncitorilor britanici descurajati".

In ciuda cresteri numarului de someri, imigrantii continua sa vina in Marea Britanie pentru a ocupa locurile de munca libere.

Raportul arata ca aceasta situatie a aparut ca urmare a faptului ca nu exista nici un motiv pentru care familiile ce beneficiaza de ajutoare de la stat sa caute de munca.

Mai mult de 1,3 milioane imigranti au venit sa munceasca in Marea Britanie in ultimii 10 ani, desi exista 3,5 milioane de britanici care beneficiaza de ajutoare de somaj.

Conform raportului ar trebui sa se faca mai multe eforturi pentru a convinge propria populatie sa munceasca decat sa incurajeze imigratia.

Totusi acest lucru este destul de greu tinand cont de beneficiile pe care Marea Britanie le ofera somerilor:

- o familie cu doi copii ar castiga doar cu 30 de lire sterline mai mult, saptamanal, daca ar incepe sa lucreze pentru salariul minim oferit in Marea Britanie, decat daca ar beneficia de ajutorul de somaj;

- o persoana care ar avea sub 25 de ani si ar beneficia de salariul minim de 193 lire sterline pe saptamana, ar avea cu doar 10 lire sterline mai mult decat o persoana care nu munceste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO