ZF 24

BenQ Romania spera la afaceri de 28 milioane euro in acest an

12.02.2008, 14:44 16

BenQ Romania, reprezentanta locala a producatorul taiwanez de echipamente electronice si IT, are ca obiectiv pentru 2008 o cifra de afaceri de circa 28 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de nivelul inregistrat anul trecut, respectiv 21 milioane de euro, si peste ritmul de dezvoltare a pietei, informeaza Mediafax.

Directorul de marketing al reprezentantei locale a grupului, Bobby Durbac, apreciaza ca acest obiectiv este realizabil, pe fondul extinderii portofoliului de produse, introducerii de noi tehnologii, intaririi canalului de distributie, retail si tendintelor specifice ale pietei.

In 2007, BenQ Romania a inregistrat o crestere de 32% a cifrei de afaceri, la 21 milioane de euro. Firma este prezenta in Romania din 2002, prin intermediul partenerilor de distributie, are in oferta monitoare LCD, proiectoare, camere foto digitale, notebook-uri, produse IT periferice si medii de stocare. BenQ si-a mentinut anul trecut prima pozitie in segmentul proiectoarelor, cu o cota de 35%, si a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 118% fata de anul 2006, conform studiilor de piata si estimarilor companiei.

Pe segmentul monitoarelor cu cristale lichide (LCD) pentru PC-uri, categoria principala de produse din livrate in Romania, cresterea a fost de 54%, BenQ fiind intre primii trei jucatori din piata. Vanzarile de notebook-uri au inregistrat anul trecut o crestere de 57%.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO