ZF 24

Berăria H din parcul Herăstrău are în cele mai bune zile 4.000 de clienţi. „Pentru majoritatea serilor cu eveniment gradul de ocupare este de peste 70%“

Berăria H, care are 3.000 de locuri în total, a fost deschisă la jumătatea lunii septembrie în urma unei investiţii de 3 mil. euro

Autor: Cristina Roşca

06.11.2014, 17:11 10175

Berăria H, cea mai mare berărie din sud-estul Europei, deschisă acum o lună şi jumătate în zona Herăstrău din Capitală, ajunge în zilele de vârf la un trafic de peste 4.000 de oameni, potrivit oficialilor companiei care nu oferă însă o medie a numărului de clienţi în zilele obişnuite.

„Pentru majoritatea serilor cu eveniment gradul de ocupare este de peste 70%. Am avut şi eveniment pentru care toate locurile au fost rezervate cu o săptămână înainte“, spune Cătălin Roman, directorul de marketing al Berăriei H care are un total de 3.000 de locuri.

În prezent oficialii companiei nu dau detalii privind cifra de afaceri, însă spun că „berea reprezintă aproximativ o treime din vânzări.“

În Berăria H cea mai ieftină bere la halbă costă 7 lei, nivel similar cu cel din centrul vechi al Capitalei, kilometrul zero al distracţiei din Bucureşti. În hipermarket o bere este de circa trei ori mai ieftină.

„Fiind cea mai mare berărie din sud-estul Europei mă aşteptam să aibă mai multe sortimente de bere, însă la acest capitol este depăşită de barurile specializate din centru“, spune Alexandru M. (30 de ani), un client al localului.

La un grad mediu de ocupare de 50-70% per ansamblu şi la o comandă de 7-8 euro de persoană, berăria ar putea ajunge după un an la încasări de 4- 6 mil. euro potrivit estimărilor ZF.

Cel mai bun restaurant din România după cifra de afaceri este restaurantul Ikea, cu 7,7 mil. euro, iar pe poziţia următoare se află potrivit datelor ZF Caru’ cu Bere.

Acesta din urmă are zilnic 2.500 de clienţi, dintre care o treime străini în cele 600 de locuri (450 înăuntru şi 150 pe terasă). Pentru acest an oficialii Caru’ cu Bere estimau afaceri de 5,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO