ZF 24

BERD cere convocarea unei adunări a acţionarilor BVB pentru alegerea unui membru în boardul Bursei

BERD cere convocarea unei adunări a acţionarilor BVB...

Autor: Roxana Rosu

18.07.2017, 09:52 112

Banca de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine un pachet de 6,05% din Bursa de Valori Bucureşti, a solicitat convocarea unei adunări generale ordinare a acţionarilor pentru alegerea unui nou membru în boardul BVB, pe poziţia rămasă vacantă după decesul lui Cristian Micu, în  luna iunie.

Cristian Micu, 38 de ani, fusese ales în boardul Bursei în februarie 2016. El şi-a început cariera la ZF, unde a fost reporter pe piaţa de capital, după care a plecat la ING Bank Romania, în Departamentul de Trezorerie. Ulteriro, a făcut un MBA la Londra, de unde a fost recrutat de banca de investiţii Credit Suisse First Boston, pentru care a lucrat 7 ani. În 2013 a revenit la Bucureşti, unde a lucrat pentru firma de brokeraj NBG Securities.

Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) organizează şi administrează pieţele reglementate de instrumente financiare la standarde europene, a devenit societate pe actiuni în 2005 şi s-a listat pe propria piaţă in iunie 2010.

BVB este una dintre companiile incluse in indicele BET, cel mai important indice al pietei. Compania este inclusa si in alti indici locali, dar si in indici care urmaresc evolutia burselor de valori listate, precum FTSE / Mondo Visione Exchanges sau Dow Jones Global Exchanges.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO