ZF 24

Betty Ice exportă îngheţată în cinci ţări: „Aici nu mai avem loc pentru dezvoltare“

Vasile Armenean, acţionar al Betty Ice: Sperăm ca odată cu generaţia nouă consumul să-şi revină. Acesta este motorul principal de creştere.

Vasile Armenean, acţionar al Betty Ice: Sperăm ca odată cu generaţia nouă consumul să-şi revină. Acesta este motorul principal de creştere.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.06.2014, 16:00 4701

Producătorul de îngheţată Betty Ice din Su­ceava, controlat de antreprenorul român Vasile Armenean, şi-a bugetat pentru acest an exporturi în valoare de 2,5 mil. lei (peste jumătate de milion de euro), în creştere cu 42% comparativ cu anul precedent pe fondul consumului mic de îngheţată de pe plan local.

„Exportăm în Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria, iar acum am început să livrăm ceva şi în Italia şi Grecia. În România consumul de îngheţată este mic şi nu prea avem loc de dezvoltare“, a declarat Vasile Armenean, directorul general al companiei cu afaceri de 19,6 mil. euro şi un profit de aproape un milion de euro.

Un român consumă anual circa 1,6 litri de îngheţată, echivalentul a 16 îngheţate la cornet de exemplu, de aproape patru ori mai puţin decât un neamţ şi de cinci ori mai puţin comparativ cu un scandinav, conform datelor furnizate anterior de Unilever, companie care are în portofoliu brandurile de îngheţată Algida sau Napoca. „În România îngheţata a fost disponibilă în cantităţi mici înainte de Revoluţie şi de aici vine faptul că românii nu au un obicei în a consuma acest tip de produs frecvent. Sperăm ca odată cu generaţia nouă consumul să-şi revină. Acesta este motorul principal de creştere.“

Betty Ice este unul dintre cei mai mari producători locali de îngheţată şi concurează cu alte afaceri antre­prenoriale precum Top Gel Prod, companie controlată de Petre Popa sau cu Alpin 57 Lux  din Alba, producător deţinut de familia Istrate. Totodată, pe piaţă activează şi giganţi precum Unilever, dar şi Nestlé, care deţine branduri precum JOE, Top Gun, Nirvana sau Aloma. Piaţa de îngheţată este estimată la 150 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO