ZF 24

Bilanţ la două luni de la lansarea IMM Invest: 7.418 credite aprobate, 3,1 mld. lei pentru investiţii şi încă 3,1 mld. lei pentru capital de lucru. Alţi 46.000 de antreprenori aşteaptă decizia băncii. Peste 12.000 de dosare, respinse de bancă

Bilanţ la două luni de la lansarea IMM Invest: 7.418...

Autor: Ramona Cornea

24.06.2020, 17:45 332

♦ Marţi 27 aprilie pornea goana IMM-urilor pentru obţinerea de credite prin programul IMM Invest ♦ Ieri, 23 iunie, din cele 64.164 de întreprinderi mici şi mijlocii înscrise în program, 7.418 aveau creditele aprobate ♦ După ce o cerere primeşte aprobarea de la bancă, ea este trimisă fondului care „analizează şi semnează contractul de garantare şi acordul de finanţare. În maxim 5 zile”, spune Dumitru Nancu, director general al Fondului.

La aproape două luni de la startul programului IMM Invest, 7.418 credite în valoare de 6,2 mld. lei au fost aprobate, jumătate din sumă mergând spre investiţii şi cealaltă jumătate fiind credite pentru capital de lucru, conform datelor furnizate ieri, la solicitarea ZF, de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Deja cinci bănci au epuizat plafonul”, a spus Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM. El nu a dorit să menţioneze numele acestor insituţii financiare, însă a explicat că alte zeci de mii de contracte sunt încă în analiză, mai exact 46.685 de dosare au fost transmise de Fond către bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO