ZF 24

Bilanţ după o lună de stare de urgenţă pentru construcţii: Producătorii de materiale au redus producţia, majoritatea şantierelor merg înainte, distribuitorii se lovesc de probleme de aprovizionare şi plată, iar retailerii de bricolaj continuă să vândă

Bilanţ după o lună de stare de urgenţă pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.04.2020, 14:25 1484

♦ De-a lungul ultimei luni, de când a fost decretată stare de urgenţă în România, pe 16 martie 2020, planurile companiilor din construcţii s-au schimbat de la o săptămână la alta, iar scenariile au fost făcute pe etape, de la cel mai optimist la cel mai pesimist, cu oprirea totală a activităţii.

O lună de stare de urgenţă pe teritoriul României, cauzată de pandemia de COVID-19, a aruncat sectorul construc­ţiilor într-o nouă paradigmă, companiile din domeniu spunând în repetate rânduri că vor să continue să lucreze şi asu­mându-şi rolul de motor pentru salvarea economiei.

„Economia se opreşte uşor, dar se reporneşte greu. Aici ar trebui să se concentreze eforturile statului, pe repornirea economiei. Fabricile trebuie să reînceapă să lucreze în regim normal. Cu cât stăm mai mult în blocaj, cu atât va fi mai greu să ne repornim, deoarece resursele companiilor nu sunt nelimitate. Se întrerup lanţurile de aprovizionare“, spune Adrian Gârmacea, proprietarului producătorului de tâmplărie Electric Plus din Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO