ZF 24

Bilanţ ISU Bucureşti de Revelion: Pompierii au intervenit în aproape 400 de situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore

Bilanţ ISU Bucureşti de Revelion: Pompierii au...

Autor: Departamentul Social

01.01.2020, 10:30 42

Pompierii ISU din Capitală au acţionat în cazul a 399 situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore, 31 dintre acestea fiind incendii, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

„În ultimele 24 de ore, pompierii ISUBIF au acţionat în cazul a 399 situaţii de urgenţă (323 interventii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii), o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului”, anunţă sursa citată.

Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate şase incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în şase cazuri.

„Dintre intervenţiile deosebite menţionăm cazul unui băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă, cu traumatism cranio facial grav, fiind stabilizat şi transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu”, anunţă pompierii.

Totodată, pompierii ISUBIF au fost prezenţi, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piaţă Constituţiei, Parcul Titan, localităţile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza şi preveni producerea unor evenimente nedorite.

„Recomandăm populaţiei să manifeste prudenţă la punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire cu lemne, reşouri sau alte echipamente, deoarece în această perioada creşte riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare. În acest sens, va recomandăm să nu depozitaţi materiale combustibile (cărţi, haine, lumânări etc.) deasupra sobelor şi să nu aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile”, conchide sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO