ZF 24

Bill Gates rămâne rezervat în privinţa COVID-19: Miliardarul susţine că există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat încă cea mai violentă formă de manifestare

Bill Gates rămâne rezervat în privinţa COVID-19:...

Autor: Andrei Şerbănescu

03.05.2022, 11:54 139

Bill Gates crede că există un risc de peste 5% să nu fi experimentat cea mai grea parte a pandemiei de COVID-19, scrie Business Insider.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi şi mai transmisivă şi chiar mai violentă”, a declarat duminică cofondatorul Microsoft într-un interviu pentru Financial Times.

El a adăugat: „Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar există şanse de peste 5% ca această pandemie să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manisfetare.”

Se crede că peste 6,2 milioane de oameni la nivel global au murit din cauza COVID-19. Gates, un susţinător de lungă durată al pregătirilor anti-pandemice, a avertizat într-o discuţie TED din 2015 că lumea „nu este pregătită” pentru o pandemie.

Gates a declarat pentru FT că sunt necesare vaccinuri anti-COVID-19 cu un efect mai îndelungat pentru a bloca dezvoltarea noilor tulpini şi răspândirea agresivă a virusului.

În noul său volum, „Cum să previi următoarea pandemie”, Gates susţine cu optimism că viruslui COVID-19 ar fi putut genera „ultima pandemie” a planetei.

Cofondatorul Microsoft a sugerat pentru FT necesitatea înfiinţării unui grup de lucru pentru a monitoriza urgenţele de sănătate la nivel mondial, deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are în prezent „mai puţin de 10 oameni cu normă întreagă” în căutarea unor noi viruşi mortali. Echipa de răspuns la epidemii ar putea fi formată din experţi, inclusiv specialişti IT, precum şi epidemiologi, a declarat miliardarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO