ZF 24

Birocratia, fiscalitatea si lipsa fortei de munca afecteaza negativ activitatea IMM-urilor

09.07.2007, 12:37 33

Majoritatea firmelor mici si mijlocii considera ca mediul de afaceri din Romania este favorabil, desi pe piata sunt factori care le afecteaza negativ activitatea, cei mai importanti fiind birocratia, fiscalitatea si lipsa fortei de munca, potrivit unui sondaj al Consiliului pentru IMM.
Sondajul, realizat in luna aprilie a acestui an in randul a aproape 1.200 de firme mici si mijlocii, arata ca 42,91% dintre acestea apreciaza ca situatia economica este favorabila afacerilor. Aproximativ 35,1% au raspuns ca situatia economica nu le influenteaza activitatea, iar aproape 22% ca afecteaza negativ afacerile.
"Se remarca o diminuare a ponderii intreprinzatorilor care apreciaza nefavorabil mediul economic, ceea ce este un semnal bun pentru noi", a declarat, luni, la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
"Rezultatele sondajului arata un progres al mediului de afaceri, desi indicatorii sunt departe de media europeana", a aratat Nicolescu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO