ZF 24

Bitdefender a lansat o soluţie antivirus gratuită pentru dispozitivele Android

Bitdefender a lansat o soluţie antivirus gratuită...

Autor: Andreea Anghel

09.04.2013, 11:41 1088
 

Compania Bitdefender, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de soluţii antivirus, controlată de românii Florin şi Măriuca Talpeş, a lansat astăzi aplicaţia gratuită ce furnizează oricărui dispozitiv Android protecţie antivirus prin intermediul unei tehnologii de scanare în cloud, care nu consumă bateria,  conform firmei de IT. Aplicaţia poate fi descărcată din magazinul Google Play sau de pe site-ul bitdefender.ro.

Antivirusul foloseşte tehnologia de scanare în cloud pentru a actualiza permanent ameninţările informatice pentru Android. Potrivit Bitdefender, creatorii de viruşi au dezvoltat programe prin care pot fura date personale, precum parole, pot încărca factura telefonică a utilizatorului, apelând numere cu tarif premium sau pot monitoriza e-mail-urile şi orice altă activitate derulată pe terminal. Aplicaţia Antivirus Free for Android avertizează utilizatorul în cazul detectării unei activităţi suspecte.

’’Am observat o diversificare a soft-ului periculos pentru Android în ultimul an, aşa că am creat această soluţie pentru a contracara ameninţările create zilnic pentru acest tip de terminale. Întrucât ne dorim s-o vedem utilizată la scară cât mai largă, am realizat-o uşor de folosit, cu impact minim asupra bateriei şi cu efect letal asupra viruşilor’’, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO