ZF 24

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, va tăia 500 de locuri de muncă pentru a face faţă costurilor în creştere

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume,...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.01.2023, 12:44 366

BlackRock Inc, cel mai mare administrator de active din lume, îşi reduce o parte din personal, după ce a crescut numărul angajaţilor în ultimii ani. Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi afectate, potrivit Reuters.

Administratorul de active a anunţat o remodelare a echipelor după volatilitatea dramatică a pieţei de anul trecut, când acţiunile americane au înregistrat cea mai mare scădere din 2008 încoace.

BlackRock avea 19.900 de angajaţi la 30 septembrie, potrivit unui dosar depus la Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse. Personalul afectat se ridică la mai puţin de 3% din angajaţi, a precizat sursa citată.

Recent, Goldman Sachs a început, de asemenea, să concedieze personal în cadrul unei ample campanii de reducere a costurilor, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema în cauză.

Reducerile de la BlackRock au loc la o lună după ce directorul financiar al BR, Gary Shedlin, a declarat că firma îngheaţă majoritatea angajărilor şi reduce cheltuielile din cauza provocărilor legate de performanţele pe termen scurt.

Compania este aşteptată să înregistreze o scădere de 22,4% a profitului din trimestrul al patrulea, la 8,09 dolari pe acţiune, atunci când va prezenta vineri rezultatele, potrivit estimărilor Refinitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24