ZF 24

Blaga: Cat voi fi ministru nu voi cumpara locuinte ale investitorilor privati

Blaga: Cat voi fi ministru nu voi cumpara locuinte ale investitorilor privati
22.07.2009, 12:26 14

Vasile Blaga, ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, a declarat ca planurile unor politicieni PSD, care au propus ca banii destinati constructiei ANL sa fie redirectionati spre achizitia de locuinte reprezinta “o copilarie”.

“Sumele alocate pentru locuinte ANL sunt mai mari in acest an, respectiv un buget de circa 178 de milioane de euro, care daca ii imparti la un pret de 50.000 de euro pe locuinta, rezulta ca poti cumpara circa 3.000 de unitati. Cat voi fi ministru nu voi cumpara locuinte de la dezvoltatori din mai multe motive: de la cine sa cumpar si pe ce criterii? Aceste locuinte sunt scumpe, deoarece primaria nu vine cu nicio utilitate: teren, utilitati, nimic”, a declarat Blaga.
 

Ministrul a mai spus ca in primele sase luni ale anului au fost finalizate aproape 1.400 de locuinte din fonduri publice, majoritatea prin programul ANL, iar pana la sfarsitul anului este programata finalizarea altor 5.000 de locuinte prin programele ministerului.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO