ZF 24

Blue Air lansează o nouă rută din Cluj-Napoca către Tel Aviv. Preţurile încep de la 170 de lei

Blue Air lansează o nouă rută din Cluj-Napoca către...

Autor: Laurentiu Cotu

17.07.2017, 18:15 5298

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu capital privat românesc, lansează o nouă rută, din Cluj-Napoca către Tel Aviv, primul zbor fiind programat pe 19 octombrie. Zborurile către această destinaţie vor avea două frecvenţe pe săptămână, în fiecare luni şi joi, iar preţurile biletelor încep de la 38 de euro (173 de lei) pe segment de zbor.

’’Zborurile operate de Blue Air către Tel Aviv sunt un real succes, cererea pe piaţă fiind foarte mare. Orarul a fost special creat pentru a răspunde atât nevoilor turiştilor de weekend, cât şi pentru pelerinaj’’, a declarat Gheorghe Răcaru, director general Blue Air.

Destinaţiile Blue Air în 2017 din Cluj-Napoca sunt către Birmingham, Bucureşti, Constanţa, Dublin, Hamburg, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Londra, Nisa, Timişoara şi Tel Aviv. Compania are 8 baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool şi Torino. Blue Air operează în prezent peste 100 de rute, în Belgia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, România, Suedia şi Spania.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, al doilea cel mai important aeroport din ţară din punctul de vedere al numărului de pasageri (1,88 milioane anul trecut), a înregistrat în primul semestru din acest an un număr de 1,23 de milioane de pasageri, în creştere cu 63% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Aeroportul are o capacitate anuală de 2 milioane de pasageri pentru terminalul sosiri şi de 1,5 milioane de pasageri pentru plecări. Pentru acest an, reprezentaţii aeroportului estimează un trafic de pasageri cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, actuala capacitate a terminalelor de pasageri se preconizează a fi atinsă în anul 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO