ZF 24

Bluehouse va investi 20 mil.euro pentru un imobil de birouri in Bucuresti

27.03.2007, 12:56 27

Compania elena de administrare a fondurilor de investitii Bluehouse va construi un imobil de birouri, pe Calea Victoriei din Bucuresti, suma alocata proiectului fiind estimata la circa 20 de milioane de euro, au declarat astazi, reprezentantii investitorului.

"Proiectul se va numi Victoria Center si va avea o suprafata construita de aproximativ 12.680 de metri patrati. Lucrarile de constructie au fost initiate deja si vor fi finalizate la sfarsitul anului viitor", au precizat sursele.

Imobilul va fi structurat pe trei subsoluri, parter, mezanin si noua etaje si este localizat pe Calea Victoriei 145, in apropiere de Muzeul George Enescu.

In Bucuresti, Bluehouse mai dezvolta in parteneriat cu compania internationala Globe Trade Center Romania (GTC) proiectul de birouri City Gate, amplasat in Piata Presei Libere, in apropiere de centrul expozitional Romexpo.

"Am infiintat un joint-venture cu GTC, pentru constructia proiectului. Participatia Bluehouse in cadrul companiei care dezvolta proiectul este de 30%", au afirmat reprezentantii Bluehouse.

Bluehouse administreaza fondurile de investitii Bluehouse Accession Property Fund. In Romania, unul din fonduri a achizitionat la sfarsitul anului 2005 o serie de imobile de birouri, in Bucuresti, Craiova, Brasov si Bacau, locatii in care isi desfasoara o parte din operatiuni operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania. Valoarea tranzactiei a fost de circa 20 de milioane de euro. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO