ZF 24

Boabele prăjite de ei ajung în şapte cafenele şi restaurante din Bucureşti

Prăjitoria de cafea Guido a necesitat o investiţie de 60.000 de euro.

Prăjitoria de cafea Guido a necesitat o investiţie de 60.000 de euro.

Autor: Corina Mirea

28.06.2015, 09:00 1990

Adrian Simion a deschis împre­ună cu un partener în luna iulie a anului tre­cut, pe strada Mihai Emi­nescu din Capitală, o prăji­to­rie de cafea, în care au investit în jur de 60.000 de euro. În prezent, businessul în­fiinţat de ei - Guido Cof­fee - a ajuns să livreze cafea prăjită din boabe adu­se din Etiopia, Brazilia, Ke­nia, Columbia sau Me­xic pentru şapte ca­fenele şi restau­ran­te din Bucureşti, printre care M60 din zona Piaţa Am­zei şi restau­ran­tul Stra­da­le din zona Piaţa Presei Li­bere. Pe lângă linia de busi­ness orien­ta­tă către HoReCa, Guido comercia­li­zează şi cafea în regim „take away“, având, în me­die, 35 de cli­enţi care trec pra­gul prăjitoriei în fie­care zi pentru a lua cafea la pachet.  „Anul tre­cut a fost foarte bun, am de­venit cunoscuţi în primul rând pentru cafeaua proaspăt prajită. În plus, faţă de creşterea de la lună la lună a clienţilor de retail, am participat şi la lansarea a două proiecte în HoReCa. Este vorba despre o cafenea şi un restaurant des­chi­se re­cent în Bucureşti pentru care am oferit con­sultanţă, am livrat trai­nin­guri şi ac­ce­so­rii. Mai mult, livrăm cafea şi pentru al­te cinci cafe­ne­le“, spune Adrian Simion.

Antreprenorul preci­zează că, în prezent, bran­dul Guido funcţionează pe două firme, una dedi­ca­tă zonei de business to busi­ness, iar cealaltă per­soane­lor fizice care in­tră în prăji­to­rie (deci zo­nei de retail). De ase­menea, Guido or­gani­zea­ză şi cursuri de pre­pa­rare a cafelei, la care au participat în ultimul an în jur de 300 de persoane. Una dintre companiile pe care operează Guido - Artisan Coffe Roastery - a avut afaceri anul trecut de aproape 30.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO