ZF 24

Boc: Propunerea noastra pentru primul-ministru ramane Stolojan. Preferinta pentru o coalitie este in continuare PNL

Boc: Vrem pozitia de prim-ministru pentru ca suntem "cei mai egali dintre egali"
05.12.2008, 15:48 12

Presedintele PD-LEmil Boc a reiterat dupa consultarile cu seful statului pe marginea formarii noului Guvern ca formatiunea sa are dreptul moral de a solicita sa coaguleze o majoritate de guvernare in jurul sau si ca prima optiune in acest demers ramane PNL.

Potrivit lui Boc, propunerea PD-L pentru persoana care ar urma sa ocupe fotoliul de prim-ministru nu s-a schimbat, aceasta fiind in continuare Theodor Stolojan. El a mentionat ca, totusi, in conditiile in care niciun partid nu a obtinut majoritatea in alegeri "este dreptul suveran al presedintelui de a propune o persoana" pentru aceasta functie. "Speram sa fie de la PD-L" a adaugat Boc.

El a mai afirmat ca liberal-democratii vor incepe chiar de astazi negocierile cu PNL, adaugand ca varianta aliantei cu liberalii nu este singura solutie. PD-L va continuat in zilele urmatoare negocierile si cu PSD si UDMR, potrivit lui Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO