ZF 24

Bogdan Aurescu, omul care a castigat procesul cu Ucraina, numit secretar de stat la MAE

04.02.2009, 14:18 102

Bogdan Aurescu, agentul Romaniei in procesul de la Haga cu Ucraina, a fost numit secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, prin decizie a premierului Emil Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Aurescu, director general in MAE, a fost numit agent pentru Curtea Internationala de Justitie (CIJ) de la Haga in 2004, in timuul guvernului Nastase, la data sesizarii Curţii. El a participat la negocierile desfasurate pentru delimitarea spatiilor maritime cu Ucraina anterior sesizarii CIJ, in perioada 2001-2004, avand functia de sef de delegatie sau adjunct al sefului de delegatie.

Bogdan Aurescu a fost, succesiv, director adjunct şi apoi director al Directiei Drept International si Tratate, director de cabinet al ministrului afacerilor externe Mircea Geoana, director general pentru afaceri juridice, subsecretar de stat si secretar de stat pentru afaceri europene in MAE roman. El a fost, de asemenea, Agentul guvernamental roman pentru CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului). Este membru al Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga si membru supleant al Comisiei de la Venetia a Consiliului Europei.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti seara, ca Bogdan Aurescu merita o recunoastere din partea statului, putand fi "o excelenta solutie" pentru un post de secretar de stat în MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO